2012-ben a VITUKI (Vízrajzi Tudományos Kutató Intézet) megszűntetésével, a VITUKI telephelyén elhelyezett és működött Központi Vízrajzi Adattár (KVA) is felszámolásra került, mely után az OVF kapta meg az adattári (vízrajzi) dokumentumok további kezelését. Így az adattár elhelyezésre került a Közép-Duna völgyi Vízügyi Igazgatóság I. számú Szakaszmérnökség telephelyén egy korábban szerelőműhelyként funkcionáló csarnokban.
Az Országos Közfoglalkoztatási program keretében első körben 5 fővel, majd későbbiekben 21 fővel végezték két telephelyen a dokumentumok digitalizálását. Digitalizálásra került kb. 5 millió oldalnyi anyag, amit 2019 februárjában fejeztek be.

A Központi Vízügyi Adattár területét a Közép-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóságnak 2020. december 31-ig át kellett adnia a Déli Városkapu projekt beruházójának.
A Műszaki Téradat Szolgáltató Főosztály részeként működő Központi Vízrajzi Adattárat felügyelő Adattári Osztály, a Vagyongazdálkodási Főosztállyal egyeztetve, tervezetten kezdte el a költözést.
A több, mint öt hónapig tartó sikeresen végrehajtott költözés, a közel 100 esztendős dokumentumok sérülékenysége miatt igen nagy odafigyelést igényelt. A már jól kialakított levéltári rendszert is meg kellett bolygatni. Három kolléga végezte a több mint 700 doboz rendszerezését, költöztetését, leltár készítését, majd a dobozok elhelyezését a Levéltár területén.
A Központi Vízrajzi Adattár a Környezetvédelmi és Vízügyi Levéltár (1044. Budapest, Dunasor 15.) telephelyén felújított 4. számú épület részében kapott elhelyezést. Nem csak fontos partnere lesz a készülő Vizeink és halaink című könyvünknek is, de négy oldalon be is mutatkozik benne.